Cum imi fac un cont de PayPal (Plati online)

Ce este PayPal?
Serviciul oferit de PayPal.com functioneaza ca un cont bancar, singura diferenta este ca printr-un cont Paypal totul se realizeaza electronic, din fata calculatorului, prin intermediul unei conexiuni la Internet. Un utilizator care isi deschide un cont Paypal si il poate “incarca” cu o anumita valoare, pentru acest lucru folosindu-se de un card bancar compatibil cu platile online. Banii vor fi retrasi din contul traditional si mutati in cel electronic. Este important de stiut ca aceasta operatiune nu presupune nici o extrataxa, transferul banilor fiind in sine o plata online, bancile din intreaga lume avand comision 0. Folosirea platilor pe site-uri web din contul PayPal reduc la minimum posibilitatea fraudelor in defavoarea utilizatorului. “Romanii au anumite reticente fata de folosirea cardurilor pe site-uri, iar PayPal le vine in ajutor pentru ca folosind acest serviciu nu-si vor mai divulga mereu datele personale”, spune Raluca Marinescu, consultant financiar.
Ce pot face cu PayPal? Prin serviciul PayPal puteti: 
1) Plati marfa cumparata online (serviciul PayPal fiind cumparat in 2002 de unul dintre cele mai mari siteuri de comert online, Ebay);
2) Accepta carti de credit (oricine va poate transfera bani catre contul dvs de PayPal);
3) Trimite si primi bani in si din toata lumea;
4) Pastra secrete informatiile referitoare la cardul nostru;
5) Gestiona cheltuielile online

Ce avantaje am la folosirea Paypal-ului?
1) Siguranţă
2) Rapiditate
3) Număr foarte mare de comercianţi care acceptă plata prin Paypal ( 99% din magazinele online\servicii online şi nu numai )
4) Istoric al plăţilor online
5) Garanţia primirii mărfurilor – dacă vânzătorul este unul verificat de companie şi tu nu primeşti marfa, îţi poţi recupera banii. Cumpărătorii sunt protejaţi dacă cumpără mărfuri până în valoarea de 5000 USD pe an.

Cum imi fac un cont de PayPal?
Pasul 1: Intra pe paypal.com
Pasul 2: Utilizeaza 1 dintre cele 2 metode de a te inregistra (Register), comform imaginii de mai jos:
Pasul 3: Alege tipul contului care ti se potriveste: Personal sau Business.

Pasul 4: Dupa ce ai selectat tipul de cont, introdu datele cerute in formular: Adresa de email, parola, nume,prenume, adresa, oras, cod postal si numarul de telefon. Intr-adevar, par multe informatii, dar tocmai de aceea, PayPal este cel mai sigur serviciu de plati online disponibil la ora actuala. Daca ai selectat cont de tip business, selecteaza tipul afacerii pe care o detii, numele companiei si adresa, orasul, codul postal, adresa siteului si datele personale ale detinatorului afacerii. Dupa ce ai completat datele cerute, sa mergem la pasul 5.
Pasul 5: Introdu codul de siguranta.

Pasul 6: Pentru a putea scoate banii din contul de PayPal sau pentru a putea alimenta contul de PayPal cu bani, iti va trebui un card cu un cont bancar asociat. Daca ai, introdu datele contului tau. Daca nu ai card, poti merge la contul tau utilizand linkul de sub formular, dar pana nu vei asocia un card, nu vei putea verifica contul. Asta inseamna ca nu vei fi un utilizator verificat (unii vanzatori online nu accepta decat plati prin PayPal de la utilizatorii verificati). In caz ca ai card, trebuie sa ai minim 1 Euro in cont. De ce? Pentru ca PayPal sa verifice ca intr-adevar contul este al tau, iti vor lua 1 Euro din cont. Nu te speria! Ii vei primi inapoi de indata ce vei introduce un cod care se gaseste pe extrasul de cont din acea luna in dreptul tranzactiei efectuate de PayPal. In momentul introducerii codului, banii iti vor intra inapoi in cont!

Cum primesti banii? 
Pentru a primi bani de la un alt utilizator PayPal, trebuie doar sa ii dai utilizatorului adresa de mail pe care a fost inregistrat contul tau. El iti va trimite suma pe care o vei primi in maxim 2 ore (de obicei plata se face instant).

Cum trimiti bani?
Pentru a trimite bani catre un utilizator PayPal va trebui sa mergi la sectiunea Send Payment si sa introduci adresa de email a utilizatorului, suma si valuta. Este atat de simplu!

Cum scoti banii de pe PayPal? Cum ii transferi pe card?
Pentru a transfera banii de pe PayPal pe card, va trebui sa mergi la sub-sectiunea Withdraw din cadrul sectiunii My Account. Mai departe va trebui sa selectezi modalitatea de trimitere a banilor ( in cazul tarilor din afara US, selectati varianta a 2-a Withdraw funds to your card. Aceasta varianta te taxeaza cu 2 euro la fiecare tranzactie si dureaza intre 2 si 5 zile lucratoare). Dupa ce ai selectat metoda, selecteaza suma si contul in care vrei sa virezi banii si astepata. In cateva zile vei putea avea banii in mana.  - tutorial realizat de gric.ro

2 comments:

  1. Buna Seara,
    Va trebui in curand sa fiu platita prin PayPal si ma intrebam ce tip de cont sa imi fac. Este neaparat necesar sa fac un Business Account pentru a primi bani? Multumesc anticipat!

    ReplyDelete
  2. Buna Seara,
    Nu, nu este neaparat sa fie Business.. limita unui cont personal este de 2000 euro din cate stiu eu. Daca primesti mai putin de 2000 de euro nu trebuie sa iti faci cont business, este in regula si cel personal.

    ReplyDelete